Nog nooit is het Eredivisievoetbal zo mooi je huiskamer ingekomen

Ieder weekend zijn namelijk minimaal twee live wedstrijden te zien in Ultra HD! Deze wedstrijden zijn samen met een selectie programma’s in deze nieuwe standaard te zien op het kanaal ESPN UHD. De beeldkwaliteit van de wedstrijden op dit kanaal is sterk verbeterd, want het kanaal heeft een aanzienlijk betere lichtbeleving dankzij HDR (HLG), een veel groter kleurenpalet (wide color gamut) en het wordt doorgegeven met twee keer zoveel frames per seconde.

ESPN UHD is te ontvangen door klanten van Ziggo (kanaal 425), KPN (kanaal 694), SKV (kanaal 545), Breedband Helmond (kanaal 258), Trined (kanaal 255) en KabelTex (kanaal 30). Neem voor de beschikbaarheid én de technische benodigdheden contact op met jouw tv-aanbieder.


PROGRAMMERING
Ieder weekend wordt in ieder geval één Eredivisiewedstrijd op zaterdag en één Eredivisiewedstrijd op zondag in Ultra HD uitgezonden op ESPN UHD. Komend weekend wordt de finale van de Play-offs in Ultra HD uigezonden. 

Zondag 29 mei AZ - Vitesse

 

Nog geen ESPN-abonnee?
Klik op de button voor info over het abonneren via jouw tv-aanbieder. 

Meer informatieVEELGESTELDE VRAGEN

Is ESPN UHD beschikbaar bij mijn tv-aanbieder?
ESPN UHD is op dit moment te ontvangen door klanten van Ziggo (kanaal 425), KPN (kanaal 694), SKV (kanaal 545), Breedband Helmond (kanaal TBC), Trined (kanaal 255) en KabelTex (kanaal 30).  Neem voor de beschikbaarheid van ESPN UHD contact op met jouw tv-aanbieder.


Wat heb ik nodig om ESPN UHD te kunnen bekijken?
Biedt jouw tv-aanbieder ESPN UHD aan? Dan maakt het waarschijnlijk deel uit van het ESPN Compleet-abonnement. Neem voor meer informatie over de benodigde pakketvorm én de technische benodigdheden (denk aan de juiste televisie, mediabox, internetsnelheid, etc.) contact op met jouw tv-aanbieder.


Wat is het verschil van ESPN UHD t.o.v. de overige ESPN HD-kanalen?
De verschillen van ESPN UHD t.o.v. de overige ESPN HD-kanalen zijn:

Betere lichtbeleving dankzij HDR: ESPN in HD heeft Standard Dynamic Range (SDR). ESPN UHD maakt gebruik van High Dynamic Range (HDR)-variant HLG (Hybrid Log Gamma), die onder andere ontwikkeld is door de BBC;

Meer kleuren dankzij WCG2020: waar ESPN op de HD-kanalen gebruik maakt van rec 709 color space, wordt dat op ESPN UHD rec 2020 color space (wide color gamut). Meer kleuren en dus een meer realistische weergave van het beeld;

Meer frames per seconde: ESPN in HD heeft 25 frames per seconde, ESPN UHD heeft 50 frames per seconde. Dat zorgt bijvoorbeeld voor een vloeiendere weergave van een snel bewegende voetbal.


Waarom gaat niet direct alles over naar UHD?
Uitzenden in UHD vereist een enorme investering bij alle betrokken partijen in de productieketen. Denk aan camera’s, montagesets, grafische elementen, uitzendwagens, etc. Van de studio tot de materialen in de stadions, vrijwel alles moet worden voorzien van een upgrade om de uitzendingen in UHD mogelijk te maken. In goede samenwerking met onze productiepartners maken we dit mogelijk, te beginnen met een selectie wedstrijden per weekend. Uiteraard zijn deze duels én de overige Eredivisieduels ook te zien via de reguliere Full HD-kanalen van ESPN.


Wordt mijn abonnement duurder?
De prijs en samenstelling van je abonnement worden vastgesteld door jouw tv-aanbieder. Vragen hierover kun je dus het beste aan je provider stellen.


Is het ESPN UHD-kanaal ook beschikbaar via ESPN Watch?
ESPN Watch ondersteunt geen HDR, dus de wedstrijden in UHD zijn niet beschikbaar via Watch.


Kan er wel gesproken worden van UHD, aangezien het geen 4K-resolutie is?
Het ESPN UHD-signaal sluit aan bij de internationaal gangbare en geaccepteerde UHD-richtlijnen van het Ultra HD Forum, zoals die worden gevolgd door partijen als EBU, BBC, Comcast en Dolby. Zie ook ultrahdforum.org.

Een UHD-kwalificatie wordt gegeven op basis van meer elementen dan pixels alleen. Dus een 4K- of 8K-resolutie is slechts één element, terwijl er meerdere wegen naar Rome leiden. ESPN UHD voegt met HDR een aanzienlijk betere lichtbeleving toe, het kleurenpalet breidt uit dankzij Wide Color Gamut 2020 en ook telt het 1080p-signaal dubbel zoveel frames per seconde (50) dan bij de HD-uitzendingen het geval is. Deze factoren samen maakt dat er sprake is van UHD.

ESPN ziet dit bovendien als beste optie qua beeldervaring waar het gaat om live sport in het algemeen en voetbal in het bijzonder.Nog geen ESPN-abonnee?
Klik op de button voor info over het abonneren via jouw tv-aanbieder. 

Meer informatie